+36 20 255 2713 | Kizárólag Volkswagen konszern szervíz

Mechanikus szívószelep tisztítás

Mechanikus szívószelep tisztítás
LEÍRÁS

A mechanikus szemcse szóró eljárás tökéletesen visszaállítja a hengerfejen belüli szívócsatorna GYÁRI keresztmetszeteket,és lerakódás mentesíti a szívószelepeket,mindezt a hengerfej levétele nélkül.

Környezetvédelmi okokból a benzin és dízelüzemű motoroknál a kartergázt és a kipufogógázt is visszavezetik a szívócsatornán keresztül a motorba. Továbbá a benzin motoroknál is alkalmazzák a közvetlen benzinbefecskendezést. Előnyei a precízebb keverékképzés,ezáltal nagyobb teljesítmény,kevesebb üzemanyag felhasználás. Hátránya,hogy a szívószelepeket és a hengerfej szívócsatornáját már nem tisztítja az üzemanyag permet.

A felhevült szívószelepre illetve közvetlen közelébe a kartergázben és a kipufógógázban lévő részecskék rárakódnak,egyre nagyobb lerakódások képződnek.

Idővel a lerakódások lecsökkentik a keresztmetszeteket,akadályozzák a szívószelep mozgását, ezáltal üzemzavart okoznak, rontják a motor hatásfokát.

Egyenetlen járás,teljesítményvesztés a jellegzetes tünetek,ezeket a motorvezérlő elektronika is észleli,ekkor már elkerülhetetlen a javítás.

A tapasztalatok azt mutatják,60-70ezer kilóméteres futásteljesítményt követően már jelentős kokszlerakódás keletkezik.

A megoldás:
A hengerfej leszerelése,gépműhely általi felújítása,visszaszerelése. E művelet során számos tömítés,szimmering,folyadék cserére kerül. A költségek több 100ezer forintos nagyságrendre rúgnak,továbbá a javítás időtartama 2-3 hét.

A Barcsik Garage által is alkalmazott technológiával 1 nap alatt,csak a szívósor leszerelésével maradéktalanul eltávolítható a kokszlerakódás a szívószelepekről, és környékéről, mindezt a hengerfej felújítási költségének töredék áráért.

A technológia hatalmas előnye,hogy a tisztítás mindvégig kontrollálható,vegyszermentes,nem terheli sem a részecskeszűrőt,sem a katalizátort,nem piszkít a motorba.
A végeredmény szemmel látható.

A Technológia:
Dióhéj szemcséket nagy nyomású levegő segítségével a lerakódásra irányítjuk. A szemcsék megtisztítják a célterületet,ám abban kárt nem okoznak. Az eltávolított szennyeződést a dióhéjjal együtt elszívó berendezéssel a szívócsatornából maradéktalanul eltávolítjuk.

A beavatkozást 20 éves autószerelői tapasztalattal rendelkező profi szakember végzi. Precízen,szakszerűen dolgozunk. Nem cél a gyorsaság,nincs maszatolás,nincs félmunka. Ami van az a tökéletességhez legközelebbi végeredmény.

Kontroll:
Ügyfeleink számára fényképekkel dokumentáljuk a munkafolyamatok fázisait, előtte-utána állapotot,ezáltal a saját szemükkel is meggyőződhetnek az elvégzett munka eredményességéről.

RÉSZLETEK
  • MEGNEVEZÉS: Mechanikus szívószelep tisztítás: 4 hengeres motoron
  • MUNKAVÉGZÉS HOSSZA: 7-9 óra
  • MUNKADÍJ: 90.000 Ft
NYITVATARTÁS
  • Hétfő - Péntek8:00 - 16:00
  • SzombatZárva
  • VasárnapZárva

KAPCSOLATFELVÉTEL

+36 20 255 2713

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSOK

Általános autójavítás
Általános autójavítás

Általános autójavítás

RÉSZLETEK
Műszeres diagnosztika
Műszeres diagnosztika

Műszeres diagnosztika

RÉSZLETEK
Vásárlás előtti átvizsgálás
Vásárlás előtti átvizsgálás

Vásárlás előtti átvizsgálás

RÉSZLETEK